Banaan

Boek kaft: Banaan

We gaan er niet flauw over doen.  Dit stuk gaat over seks.  Over liefde.  Over relaties.  Over familie.

Moeder heeft drie kinderen van drie vaders.  De vele relaties van moeder (‘In ons huis hing altijd de geur van seks’ zegt Olav), en indringende gebeurtenissen in hun jeugd, hebben alle gezinsleden gevormd.  Allen hebben ze hun eigen blik en beleving van seks en liefde.  Moeder, voor wie moederliefde de enige echte liefde is. Olav, die zijn liefde voor zijn vriendin Cindy enkel kan vertalen in vernedering.  Olav, die vrouwen zo hoog op een voetstuk zet dat ze onbereikbaar worden. Lief, die worstelt met haar eigen verlangens. Het helpt niet dat de geest van Kim (Vader 2) die zelfmoord pleegde, over hun schouder meekijkt.  Als de kinderen op moederdag samenkomen, komen onderhuidse spanningen, verlangens en de geesten van van het verleden naar boven. Geconfronteerd met zichzelf, worden de kinderen gedreven tot een trieste ontknoping.

Interesse om dit stuk op te voeren?  Neem contact op met ons.  De tekst is klaar.  Door de huidige crisis loopt de publicatie wat achterstand op.

Verschenen:
Uitgever: Toneelfonds J.Janssens
Genres:
Tags:
Samenvatting:

CINDY: Als je ooit wil praten...? Of je hebt gewoon een knuffel nodig... Ik ben er ook voor jou.

CINDY GEEFT GUSTAV EEN LANGE INNIGE KNUFFEL. GUSTAV LEGT ZIJN ARMEN OM HAAR. ALS HIJ MERKT HOE INNIG HIJ HAAR AANRAAKT SCHRIKT HIJ EN DUWT CINDY VAN ZICH WEG

GUSTAV: Ga weg.

CINDY: Waarom? Heb ik iets verkeerd gedaan?

GUSTAV: Nee. Jij kan nooit iets verkeerd doen. Maar je moet weg gaan.

CINDY: Waarom?

GUSTAV: Het ligt aan mij. Ik ... Ik heb plots een onweerstaanbare drang om iemand te kussen. En jij bent de enige in mijn buurt. Maar ik wil jou niet kussen. Dat mag niet.

CINDY: Je mag me niet kussen.

GUSTAV: Ik mag niemand kussen. Want als ik begin te kussen, dan zal ik heel waarschijnlijk gaan frunniken.

CINDY: Frunniken?

GUSTAV: Ja. En na frunniken volgt friemelen.

CINDY: Friemelen.

GUSTAV: Frunniken en friemelen en knopen frutselen tot je kleren open floepen.

CINDY: Mijn kleren.

LEES MEER

GUSTAV: Mijn handen... Mijn handen kronkelen onder je kleren. En ze kietelen en kruipen en kronkelen als wormen over je huid. Je kleren en je huid en ik schuifel je kleren uit. Ik glijd over je huid. Ik glijd over je uit. Ik grabbel en graai lichaamsdelen die je niet wil delen. Maar het kan me niet schelen. Ik scheur de kleren van je lijf. Je lichaam en je lijf. Je geurende lichaam, je dampende lijf.

CINDY: Gustav!

GUSTAV: En dan neuk ik je! EN DAN GA JE DOOD!

INKLAPPEN

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *