logomakr_90ty8s

AmazeTheWorld is eigenlijk niet meer dan een hersenspinsel van Frank Robben, ontstaan uit een discussie die hij lang geleden met Jan van Hout had.  In 2016 kreeg dit hersenspinsel vorm als website.  En de website werd de backbone van een niet echt bestaande uitgeverij.  Hierdoor kon Frank de schijn op houden dat zijn schrijfsels werden uitgegeven door een echte uitgeverij.  De grap werd al snel te veel werk om te onderhouden.  Aangezien het nooit als professionele site bedoeld was, werd het geheel wat vereenvoudigd en besloot Frank het onderwerp uit te breiden naar alle literaire en artistieke bezigheden van zijn gezin.

Frank Robben

Ik was al jaren bezig met schrijven.  Gedichten, kortverhalen. scripts, romans.  Het meeste geraakte nooit af, of verdween voortijdig in een prullenbak.  De dingen waar ik wel over tevreden was belandden in een archief dat enkel door mezelf bezocht werd.  Na enkele jaren in het amateur theater te hebben gespeeld, en al eens wat te hebben geëxperimenteerd met het schrijven en regisseren van stukken, wilde ik voorzichtig delen van mijn archief loslaten op de wereld.

Laura Robben

Met zo een vader als voorbeeld kon ik niet anders als de kunsten toch eens op te zoeken en ik vond er niet alleen een hobby, ik vond er mezelf. Wat begon als een paar woorden op een blaadje bloeide uit van eindeloze documenten vol met tekst die ergens op slaat of juist nergens op slaat. Het geschreven woord of het nu in dichtvorm, kortverhaalvorm (ja dat is een woord), of in boekvorm was, ik ben verkocht. Ook werd het podium een derde thuis voor mij en werd theater een deel van mijn leven. Na dan ook nog het leven door een lens te ontdekken vond ik mezelf. Ik ben Laura de actrice, Laura de fotografe en Lmr de schrijfster.

Gwen Robben

Gwen heeft minder schrijf-ambities.  Ze speelde net als Laura en Celeste al in enkele jeugd toneelstukken mee.  Daarnaast kan ze haar artistieke ei kwijt als saxofoniste in Harmonie de Arend.

Celeste Robben

Celeste (sommigen kennen haar misschien nog als Alex) houdt haar schrijfsels voorlopig liever voor zichzelf.  En dus blijft het wachten op haar eerste meesterwerk.  Zij toonde haar acteertalent al een paar keer in jeugdtoneelstukken en in de komedie ‘de Fromavachecremes’.  Ook zij laat muzikaal van zich horen bij Harmonie de Arend als slagwerker.

Uitgeven

boeken

Frank leurde een tijdje met zijn manuscripten van Faits-Divers en Talisker langs de gevestigde uitgeverijen.  Hij kan inmiddels zijn kamer behangen met prints van de standaard-afwijzingsmails.  Het zinnetje ‘helaas komt uw manuscript niet in aanmerking voor publicatie bij onze uitgeverij omdat het niet past in ons fonds‘ dreunt op eenzame winteravonden als een schrijnende nachtmerrie door zijn hoofd.

Je zou kunnen zeggen dat hij een heel slechte schrijver is, of dat zijn boeken niet-commercieel genoegd zijn.  Maar Frank is dom en stoot zijn hoofd liever tegen verschillende muren alvorens hij de handdoek in de ring werpt.  Dus bedacht hij het goedkoopste alternatief voor een echte uitgeverij.  Je kan inmiddels enkele boeken en dichtbundels vinden tussen de andere troep op Apple’s iBookStore en Amazon.  Papiersnuivers en electronica-disbelievers kunnen hun hart ophalen bij de paperback die je via Amazon kan bestellen.

Laura schreef enkele kortromans en verhaal/dichtbundels die ze voorlopig liever niet publiceert.

toneel

Frank’s eerste toneelstukken De koning is dood en De vrouwen van Philip Newman kan je terugvinden in de catalogus van SABAM

Sinds 2018 is Frank als toneelauteur verbonden aan Toneelfonds J. Janssens.  Bij hen kan je terecht voor Talisker en President Foo in hun fonds opgenomen.  Hopelijk vinden de toneelverenigingen via hen beter hun weg naar Frank’s stukken.

Amaze The World contacteren? Klik hier.